Biszkopt: 5 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Jaja ubić z cukrem na puch. Dodać do masy resztę składników. Piec do 30 min w 180 stopniach góra- dół - do suchego patyczka. Masa Budyniowa: 2 budynie śmietankowe 2 szkl. soku wiśniowego 2 galaretki wiśniowe 2 margaryny typu „ Kasia” lub masło 0,5 szkl. cukru 2 jajka+ 2 łyżki cukru Jeśli nie ma sezonu na wiśnie, może być gotowy sok wiśniowy ze sklepu ewentualnie zamrożone wiśnie. Wiśnie wyjąć dzień wcześniej i zasypać cukrem. W sezonie letnim można zebrać świeże wiśnie, wydrylować i zasypać cukrem (60-70dkg / 0,5 kg cukru). Na soku ugotować budynie. Odstawić z palnika i wsypać suche galaretki. Bardzo dobrze wymieszać, aby się rozpuściły i odstawić do wystudzenia. Następnie ucieramy masła lub margaryny z cukrem na puch. Osobno ubijamy 2 jajka z 2 łyżkami cukru. Jaja dodajemy do utartej masy delikatnie, po trochu, aby się nie zważyło.
Dokładamy już wystudzony, zimny!!! budyń- małymi porcjami. Na koniec wsypujemy ok 60-70 dkg wydrylowanych wiśni i mieszamy delikatnie łyżką. Rozkładamy na biszkopt, posypujemy startą gorzką czekoladą. Smacznego!